Hoogleraar Bax knoeide al in proefschrift

De Volkskrant ★ 17 januari 2019

De notoir frauderende oud-hoogleraar politieke antropologie Mart Bax gold als een uitstekend onderzoeker die later onderuit ging wegens ernstig wetenschappelijk wangedrag. Maar nu blijkt: ook al bij zijn promotieonderzoek klopte er weinig van de studies van Bax. ‘Het heilig verklaren van zijn eigen theorieën is vanaf het begin al de rode draad geweest in zijn werk’, meent de gepensioneerde antropoloog Ton Dijst, die de zaak afgelopen zomer aankaartte op de website van de antropologische beroepsvereniging ABv. | Lees verder

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s