Friese ‘universiteit’ moet naam wijzigen

Leeuwarder Courant ★ 7 maart 2017

De Eerste Kamer nam op 7 maart 2017 een wet aan die van ‘universiteit’ en ‘hogeschool’ en vertalingen zoals ‘university’ een beschermde naam maakt. Met strengere regels in het hoger onderwijs wil minister Bussemaker misleiding door diplomamolens en valse academische graden tegengaan. Dat heeft gevolgen voor zo’n veertig niet-erkende onderwijsinstellingen, waaronder de sinds 1981 actieve Intercultural Open University Foundation, bijgenaamd de ‘universiteit van Opeinde’. Lees nieuwsartikel en doorleesstuk (pdf).

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s