Welkom in de wereld van nepwetenschap

De Volkskrant ★ 4 juli 2015

Voor deze onderzoeksreportage bezocht ik in Naarden een conferentie van World Academy of Science, Engineering and Technology (WASET), een academisch congres dat door een Turkse familie wordt geëxploiteerd. WASET is een van de vele spelers in de wonderlijke wereld van nepconferenties en dubieuze publicatiepodia. De mogelijkheden van internet en open access, de publicatiedruk en de opkomst van ontwikkelingslanden als China, India, Brazilië en Iran in de wetenschap vormen de ideale voedingsbodem voor malafide exploitanten. | Lees verder

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s