Cybermandarijnen

De Groene Amsterdammer ★ 25 november 2005

Een achtergrondstuk over hoe China het internet controleert, naar aanleiding van de eerste Wereldtop over de Informatiesamenleving (WSIS) in 2005. Het Chinese model van internetcontrole wordt met belangstelling gevolgd door andere autoritaire staten, zoals Cuba, Vietnam, Oezbekistan en Zimbabwe. Die controle zou lang niet zo effectief zijn zonder de behulpzame houding van westerse technologiebedrijven. Zonder morren filteren serviceaanbieders als Microsoft en Yahoo het dataverkeer van hun Chinese klanten. | Lees verder

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s